Két elnökjelölt visszalépett

Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezete elnöke úgy gondolja, a LIGA Szakszervezetekért többet tehet akkor, ha nem indul az elnökválasztáson. Visszalépett Mózes Tibor is, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének jelöltje.

Két elnökjelölt visszalépett

Mózes Tibor rövid köszönőlevélben mondott le az elnökjelöltségről, A KOSZ elnökének levelét közöljük: 

Tisztelt Elnökség!

A 2016. április 18. napján - a Kéményseprők Országos Szakszervezete által - a LIGA Szakszervezetek elnöki tisztségére történt jelölésemtől a mai napon elállok, egyúttal bejelentem, hogy a Kéményseprők Országos Szakszervezete Dr. Mészáros Melinda elnökjelöltet kívánja támogatni.

Úgy gondolom, hogy a Liga egy olyan útra lépett, melyen a szervezet jövője érdekében egységre és közös munkára van szükség. Ebben a helyzetben sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az építkezésre, mint a széthúzásra, ezért a KOSZ a továbbiakban is aktív szereplője kíván maradni a szakszervezeti mozgalomnak. Jómagam is szeretném kivenni a részem a Liga új alapokra helyezésében és megerősítésében, és - amennyiben bármilyen módon lehetőséget kapok rá - továbbra is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a programomban megfogalmazottakból minél több megvalósuljon.

Továbbá úgy gondolom, hogy a Ligáért többet tudok tenni azzal, ha most hátralépek és egy olyan jelöltet támogatok/támogatunk, aki élvezi a tagszervezetek nagy részének bizalmát és a Kéményseprők Országos Szakszervezete még ha ilyen kis létszámmal is, de annál nagyobb elszántsággal és tenni akarással hozzájárul a leendő elnök vezetésével a LIGA jövőbeli sikereihez.

Eger, 2016. május 25.

Baráti üdvözlettel:

Vámos Csaba
elnök
Kéményseprők Országos Szakszervezete