Női elnök a LIGA Szakszervezetek élén

A LIGA Tanács 2016. május 26-i ülésén a mandátumok közel 93,8 százalékát vették fel a küldöttek, és Gaskó István utódjául Doszpolyné Dr. Mészáros Melindát, a LIGA Szakszervezetek korábbi főtitkárát választották meg a szervezet elnökének.

Női elnök a LIGA Szakszervezetek élén

Az ülés megnyitó beszédében Czövek János elnöki jogkört gyakorló társelnök értékelte a 2016 februárjától eltelt időszakot. Elmondta, a szervezet működését sikerült stabilizálni, és megköszönte azok a személyek és szervezetek támogatását, amelyek a LIGA Szakszervezetek vezetését ebben segítették.

Ezt követően a napirendi pontok elfogadása után a testület döntött a Számvizsgáló Bizottságban lévő tisztségviselők visszahívásáról. A döntés értelmében a megszüntetett bizottság hatáskörét átveszi a LIGA Szakszervezetek vezetése illetve a kibővített létszámú Felügyelőbizottság.

A testület határozott az Alapszabály módosításáról is, és meghallgatta az elnökjelölteket. Mivel három jelölt visszalépett, a végső szavazás Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének jelölte és Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda a LIGA Szakszervezetek főtitka között zajlott le. A küldöttek nagy többséggel voksoltak ez utóbbi jelölt mellett, Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda a mandátumok 72,5 százalékát szerezte meg. Az elnök mandátuma az Alapszabály szerint 2017 decemberéig tart.

A választást a levezető elnök feladatát ellátó Gál Rezső úgy értékelte, pozitív, jó hangulatú kampány zajlott le, ami széleskörű konzultációra épült. A szavazás után a LIGA Tanács döntést hozott a LIGA ingatlanjának hasznosításáról, amelybe beleértette annak esetleges értékesítését is. Továbbá a testület elfogadta a LIGA Szakszervezetek Elnöksége 2015. évről szóló szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint elfogadta a szervezet 2016. évi költségvetését is.

Az új elnök elmondta, szeretné, hogy a konföderáció a jövőben jobban segítené a tagszervezetei munkáját, ezért, felkérésére a szervezet Érdekvédelmi Osztálya a közeljövőben megkeresi a LIGA tagszervezeteit, hogy egyeztessen az ágazatot érintő problémákról, a szakszervezetek javaslatairól, igényeiről. Mindezt annak érdekében, hogy a LIGA Szakszervezetek a közeljövőben megkezdhesse a tárgyalásokat, ezzel is segítve a különböző ágazatok szakmai munkáját.

A fényképekhez: Az elnökségi asztalnál: Árkovics István, Czövek János, dr. Mészáros Melinda, Gál Rezső, Borsi Endre.