Fórumot a közszolgáltató vállalatoknak!

A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Munkástanácsok Országos Szövetsége minapi MTI-hez eljuttatott közleményében foglalt kezdeményezést, amely szerint új felső szintű érdekegyeztető fórum létrehozását javasolják a többségi állami tulajdonban álló közszolgáltató vállalatoknál.

A LIGA Szakszervezetek támogatja az elképzelést, annál is inkább, mivel ő maga a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségével (STRATOSZ) immár három éve fogalmazta meg a Nemzeti Közműszolgáltatói Konzultációs Fórum létrehozásának igényét a Munkástanácsok által is érzékelt problémára válaszul. A LIGA annak idején a STRATOSZ-szal karöltve ki is dolgozta a létrehozandó konzultációs fórum ügyrendjét és tárgyalásokat is kezdeményezett az akkori nemzeti fejlesztési miniszterrel, Németh Lászlónéval, ám akkor a közös munkavállalói-munkáltatói törekvés politikai támogatás hiányában elakadt.

A LIGA Szakszervezetek, a szektorban legnagyobb érintett konföderációként, örömmel vállal részt egy ilyen érdekegyeztető fórum munkájában.

Dr. Mészáros Melinda 

elnök