Bizottság a vízközmű ágazatban

A LIGA Szakszervezetek és a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége erőfeszítéseinek eredményeképpen kidolgozásra kerülhet egy olyan bértábla, amely hosszú évek bérelmaradását orvosolhatja a viziközmű ágazatban. A LIGA Szakszervezetek sajtóközleménye.

Bizottság a vízközmű ágazatban

Sajtóközlemény

A LIGA Szakszervezetek és a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége kezdeményezte a víziközmű ágazatban foglalkoztatott munkavállalók nagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülésének, az ágazatban dolgozók jövedelmi helyzetének javítása érdekében egy időszakos ágazati szintű bizottság felállítását. Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárának, a Belügyminisztériumnak és a vízágazat szakmai szövetségének (MAVÍZ) a bevonásával elindította az ágazati bizottság felállítását, amelynek munkája a közeli jövőben megkezdődhet.

A szakszervezeti szövetség üdvözli az intézkedést és a miniszter felkérése alapján megkezdi az ágazatban foglalkoztatott munkavállalók bérhelyzetének rendezését célzó koncepció kidolgozását annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott, az egész ágazat munkavállalóinak igényeit figyelembe vevő bérrendezési intézkedések születhessenek.

A szakszervezet rámutat arra, hogy a több szaktárca között elosztott vízügyi ágazatban ez az első alkalom a valamennyi minisztériumot érintő tárgyalásra, mely jelentős előrelépésnek tekinthető.