Nyitott Ház rendezvény Pécsett

2016. december 8-án került megrendezésre a LIGA Nyitott Ház programsorozat évi utolsó rendezvénye. A rendezvényen részt vevő mintegy harminc helyi tisztségviselő kommunikációs és pénzügyi, gazdálkodási témákban mélyült el, de tér nyílt a kötetlen beszélgetések számára is.

Az esemény helyszíne ezúttal Pécs volt. A rendezvény lebonyolításában és megszervezésében a Baranya Megyei LIGA Szakszervezet működött együtt a LIGA Szakszervezetekkel.

A hallgatóságot elsősorban szakszervezeti tisztségviselők alkották, de részt vettek a rendezvényen érdeklődő szakszervezeti tagok is. Az eseményen közel 30 fő vett részt, akik a legkülönbözőbb ágazatokat képviselték a szakszervezeti körben. Így többek között jelen voltak az építőipar, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a villamosipar, az autóipar és az IT szektor ágazati képviselői. A rendezvény célja ezúttal olyan ismeretanyag átadása volt az érdeklődők részére, melyet mindennapi szakszervezeti munkájuk során hasznosítani tudnak.

A rendezvény első előadója Zámbori Bíró Tamás kommunikációs, szponzorációs, CSR- és PR-tanácsadó, a VOSZ Baranya Megyei munkatársa számos érdekes információval szolgált a hallgatóság részére a szakszervezeti működés hatékonyabbá tétele, valamint a civil szervezetek menedzsment-fejlesztési lehetőségei tárgyában.

Zámbori Bíró Tamás tartalmas előadását Árkovics Istvánnak, a LIGA Szakszervezetek gazdasági és szervezési alelnökének előadása követte, aki a civilszervezetek és szakszervezetek gazdálkodási alapjairól, a juttatások és adóvonzatok bonyolult rendszeréről beszélt - előadásával átláthatóbbá téve a szabályozási rendszert az érdeklődők számára. A hasznos jogértelmezéseket és eljárási gyakorlatot is tartalmazó összefoglaló előadás lezárásaként az előadó ismertette a cafetéria 2017. évi szabályozását és e szabályozás változásait.

A szakmai nap záró programjaként Vígh Melinda, a Signal Biztosító munkatársa tartott előadást, aki az öngondoskodás lehetőségeire és jövőbeli fontosságára hívta fel a figyelmet. Előadásában betekintést nyújtott szakszervezeti tagok részére kínált kedvezményes szolgáltatások rendszerébe.

A szervezők ezúton is megköszönik a megjelent tagok aktív részvételét és a jövőben is számítanak az érdeklődők megtisztelő jelenlétére hasonló események alkalmával.

ke-