Kopogtat a lakhatási krízis: ilyen albérletre futja a minimálbérből Pesten és vidéken

Nincs könnyű helyzetben, aki a legkisebb fizetéssel szeretne új életet kezdeni: a Pénzcentrum megnézte, milyen albérletre futná annak, aki a minimálbér feléért, kb. 55 ezer forintért keres kiadó ingatlant. Budapesten ez maximum egy panellakás félszobájára elég - rezsi nélkül -, vidéken kis szerencsével megcsíphető egy kisebb lakás. Megkérdeztük a szakértőket arról is, hogy milyen lehetőségei vannak annak, aki a mediánbért (kb. nettó 220 ezer forintot) kapja kézhez havonta.

Magyarországon egyébként már a nyáron megkezdődtek a tárgyalások a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emelésről, erről július végén beszélt Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig kifejtette, úgy számolnak, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma szeptemberben ül össze, ahol ismét többéves bérmegállapodást hozhatnak tető alá a szociális partnerek.

https://www.penzcentrum.hu/otthon/20210830/kopogtat-a-lakhatasi-krizis-ilyen-alberletre-futja-a-minimalberbol-pesten-es-videken-111731