Átlagosan kétszámjegyű béremelés várható jövőre a szakértők szerint

Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke hangsúlyozta, az emelés minden egyéb juttatással együtt értendő. Azt is mondta, ott ahol nem működik érdekképviselet és gyenge a munkavállalók egyéni érdekérvényesítő képessége, évek óta nem volt bérfejlesztés. A kiemelkedő területeken viszont akár húsz-huszonhét százalék közötti bérfejlesztések is lehetnek.

„Ezek olyan vállalkozások, amelyek egyébként a következő évekre is jelentős megrendelésállománnyal bírnak és további fejlesztéseket és munkaerő felvételt is terveznek a következő évekre. Itt azért a bérfejlesztések és az egyéb juttatások jelentős mértékű emelése azt a célt is szolgálja, hogy az újonnan érkező munkavállalók számára egy vonzó perspektívát jelentsen” – fogalmazott Mészáros.
Mészáros Melinda azt is mondta, az új munkaerő betanítása és a munkahelyeken történő megtartása sokkal költségesebb, mint maga a bérrendezés. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint az, hogy mekkora mértékű lehet az emelés, egyebek közt a cég eredményességétől, és lehetőségeitől függ.

https://www.atv.hu/belfold/20221231/atlagosan-ketszamjegyu-beremeles-varhato-jovore-a-szakertok-szerint