Az MVM Csoportnál a reálkeresetek megőrzését garantáló ajánlatot fogadtak el

Az MVM Csoportnál sikeresen lezárultak a 2013. évi bértárgyalások. Az MVM vezetése a felelős gazdálkodást szem előtt tartva, az integrált nemzeti energetikai társaságcsoport jövedelemtermelő és költségviselő képességét figyelembe véve, a reálkeresetek megőrzését garantáló 2,6%-os fejlesztést ajánlott, amelyet az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége mindkét fél érdekét szem előtt tartva elfogadott.

Az MVM Csoportnál a reálkeresetek megőrzését garantáló ajánlatot fogadtak el

Mindkét fél a 2013. évi bértárgyalás során a megegyezésre törekedett. Elsődleges cél volt, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ajánlását, illetőleg az MNB inflációs előrejelzését is figyelembe véve a megállapodás is gondoskodjon a munkahelyek és a reálkeresetek megőrzéséről, garantálja a foglalkoztatás biztonságát, valamint a munkavállalók számára fontos értékek megtartását. Ugyanakkor kiemelt szempont volt az új munkahelyek teremtéséhez szükséges források megőrzése is.

Az integrált energetikai társaságcsoport arra törekszik, hogy kihasználja piaci növekedési lehetőségeit, teljesítse a tulajdonosok elvárásait, és garantálja Magyarország ellátásbiztonságát. Ez a stratégia a munkavállalók előtt is további lehetőségeket nyit meg.

Az energetikai iparágban az MVM Csoport bér- és jóléti juttatásainak színvonala kiemelkedő. A társaságcsoportban végzett belső felmérések is azt mutatják, hogy a munkatársak elégedettek a javadalmazással, az elkötelezettség, a lojalitás országos szinten is kimagasló, amit a Csoport és a tagvállalatok vezetése tovább kíván javítani.

Figyelembe véve az európai és világgazdasági helyzetet, a megállapodások megkötése biztonságot, tervezhetőséget nyújt és garantálja a munkavállalók számára fontos értékek megőrzését.

bérmegállapodás MVM EVDSZ