Találatok: EVDSZ

Az MVM Csoportnál a reálkeresetek megőrzését garantáló ajánlatot fogadtak el

Az MVM Csoportnál a reálkeresetek megőrzését garantáló ajánlatot fogadtak el

Az MVM Csoportnál sikeresen lezárultak a 2013. évi bértárgyalások. Az MVM vezetése a felelős gazdálkodást szem előtt tartva, az integrált nemzeti energetikai társaságcsoport jövedelemtermelő és költségviselő képességét figyelembe véve, a reálkeresetek megőrzését garantáló 2,6%-os fejlesztést ajánlott, amelyet az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége mindkét fél érdekét szem előtt tartva elfogadott.

Béremelésért demonstráltak az MVM csoportnál működő szakszervezetek

Béremelésért demonstráltak az MVM csoportnál működő szakszervezetek

Az idei béremelésért demonstráltak az MVM csoportnál működő szakszervezetek kedden a munkáltató felett tulajdonosi jogot gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. székháza előtt Budapesten. A munkavállalók képviseletében mintegy 500 demonstráló előtt Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke és Gál Rezső, az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség (MVM TSZSZ) elnöke petíciót adott át az MNV Zrt. illetékesének.

Bérmegállapodás az MVM Csoportban

Bérmegállapodás az MVM Csoportban

A tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. döntése alapján a munkáltatónak a kiinduló pontja az volt, hogy idén nem lesz bérfejlesztés. A vitában fontos érv volt és a tulajdonos számára is szempont volt az a tény, hogy van érvényes ágazati bérmegállapodás. Sok forduló és sok érv közeledett és végül találkoztak az álláspontok. A tárgyalások végén részt vett Baji Csaba Sándor úr, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

65 évesen az oszlop tetején? (VIDEO)

65 évesen az oszlop tetején? (VIDEO)

A magyar villamosenergia-iparban érvényes ágazati kollektív szerződés, mely a munkáltatók és a szakszervezetek között jött létre, rendelkezést tartalmaz a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségeire. Ennek költségeit a külföldi tulajdonos fizette, nem az állami nyugdíjkassza. A kormány ennek ellenére meg akarja szüntetni. Az EVDSZ sztrájkot hirdetett azért, hogy ezt megvédje.

EVDSZ demonstráció július 2-án

EVDSZ demonstráció július 2-án

Mivel az MVM társaságcsoporton belül a folyamatos egyeztetések, valamint az ágazati, és az országos bérajánlás megszületése ellenére sem sikerült a mai napig megegyezni az idei bérekről, a területén működő szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, és 2013. július 2-án, 10.00 órakor a Nemzeti Vagyonkezelő épülete előtt demonstrációt tartanak.