Találatok: NGTT

Konzultáció a 2014. évi minimálbérről és garantált bérminimumról

Konzultáció a 2014. évi minimálbérről és garantált bérminimumról

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) 2013. december 10-én 14 órától tartotta plenáris ülését a Budapesti Gazdasági Főiskola Lotz termében.

Az adórendszerről és a felnőttképzésről is tárgyalt az NGTT

Az adórendszerről és a felnőttképzésről is tárgyalt az NGTT

Az adórendszer eddigi átalakításáról, a felnőttképzés helyzetéről, valamint a közoktatás intézményrendszerének eddigi reformjáról is szó volt a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) csütörtöki ülésén.

Az egykulcsos adó az NGTT előtt

Az egykulcsos adó az NGTT előtt

A LIGA Szakszervezetek kezdeményezésére, a munkavállalói oldal támogatásával, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács április 12-i plenáris ülése napirendjére vette az egykulcsos személyi jövedelemadózás eredményeinek áttekintését.

Minimálbér és bérkompenzáció az NGTT ülésén

Minimálbér és bérkompenzáció az NGTT ülésén

A bérkompenzáció igénybevételéhez kapcsolódó rendelettervezetet megkapták a munkaadók, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács mai egyeztetésén többek között ez lesz a téma. Az érintettek szerint túl bonyolult a jogszabály. Egyszerűbb szöveget szeretnének, emellett részletes, példákat is tartalmazó útmutatót, hogy kizárható legyen az eltérő jogértelmezés miatti szankcionálás lehetősége − mondta Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ elnöke.

Ma ülésezik először az NGTT

Ma ülésezik először az NGTT

Ma tartja alakuló ülését a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT), amelyet a kormány azzal a céllal hozott létre, hogy átvegye a megszüntetett három érdekegyeztető szervezet, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), a Gazdasági és Szociális Tanács, valamint a Gazdasági Érdekegyeztető Fórum (GEF) szerepét.

Változott a Munka Törvénykönyve, létrejött az NGTT

Változott a Munka Törvénykönyve,
létrejött az NGTT

Július 4-én elfogadta az Országgyűlés azt a munkaügyi törvénycsomagot, amely több ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét, így a heti munkaidőt, a próbaidőt, valamint a szabadság kiadását. Megszavazták azt is, kilencven napig lesz folyósítható a jövőben az álláskeresési járadék, valamint átalakul az érdekegyeztetés, létrejön az új tanács.