Ülésezett a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács

2020. május 28-án videokonferencia keretében tartotta ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (FŐÉT).

Első napirendi pontként Karácsony Gergely főpolgármester tájékoztatta a munkaadói és munkavállalói oldal képviselőit Budapest újraindításának körülményeiről, a közösségi közlekedés problémáiról és a fővárosi költségvetés járvány következtében előállt szűk mozgásteréről.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes kifejtette, hogy a csökkenő fővárosi adóbevételek és a kormányzati elvonások ellenére a Fővárosi Önkormányzat végrehajtja a korábban vállalt béremeléseket és nem hajt végre létszámleépítéseket, ám bizonyos tervezett beruházásokat kénytelen leállítani a takarékosság jegyében. A költségvetési bevételek alakulása tekintetében a Főváros vezetése legkorábban szeptember folyamán fog átfogó és megbízható képet kapni.

Tájékoztatta a Tanács tagjait, hogy a Főváros vezetése a közeljövőben gazdaságvédelmi intézkedéseket kíván végrehajtani, amellyel kapcsolatban eseti munkacsoport megalakítását kezdeményezte, oldalanként 3-3 fő részvételével.

A napirend második pontjaként Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes részletesen bemutatta a részvételi költségvetés koncepcióját és megvalósításának szakaszait.

-e

Fényképünk a FŐÉT első ülésén készült