Tárgyalásokat a kötelező védőoltásról!

2021. november 2-án az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsa és a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsa szakszervezetei soron kívüli ülés összehívását kezdeményezték a kötelező védőoltásról az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak címzett levelükben.

Tisztelt Helyettes Államtitkár Asszony!

Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) Munkavállalói Oldal (MVO) tagjai és a Közalkalmazottak Országos Munkaügyi Tanácsában (KOMT) részvételi jogosultsággal rendelkező Országos Szakszervezeti Konföderációk és ágazati szakszervezeti vezetők javaslatára kezdeményezzük az OKÉT és a KOMT együttes plenáris ülésének, soron kívüli összehívását.

Napirendi javaslat: - Egyeztetés - a koronavírus elleni védőoltásnak az állami és önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló - 599/2021. (X. 28.) Kormányrendeletben foglaltak végrehajtásának következményeiről.

Javasoljuk, hogy a soron kívüli együttes plenáris ülés megtartására – a járványügyi szabályok betartása mellett – lehetőleg 2021. november 5-ig, személyes részvétellel kerüljön sor.

(Jelen egyeztetési indítvány, nem érinti, és nem módosítja az OKÉT plenáris ülés összehívásáról szóló 2021. október 18-án kelt levélben foglaltakat.)

Üdvözlettel:

Gosztonyi Gábor                                                        Fehér József
KOMT MVO ügyvivő                                          OKÉT MVO ügyvivő