Egységesen elutasítják dr. Cser Ágnest

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács munkavállalói oldala (melynek tagjai az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma) a mai napon úgy határozott, hogy dr. Cser Ágnest valamennyi olyan nemzetközi fórumról visszahívja, amelybe korábban tagként delegálta.

Így az ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség) „Kereskedelem és globalizáció” munkacsoportjának tagi, valamint „Jogi és szociális politikák” munkacsoportjának póttagi pozíciójáról is.

A munkavállalói oldal egyben döntött arról is, hogy haladéktalanul megkeresi az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságot, és tájékoztatja a bizottságot arról, hogy dr. Cser Ágnes a továbbiakban nem képviseli és nem képviselheti a magyar munkavállalókat az EESC-ben (Európai Gazdasági és Szociális Bizottság). Emellett a munkavállalói oldal tájékoztatja Magyarország Kormányát, hogy a hat szakszervezeti konföderáció nem kívánja, hogy a továbbiakban dr. Cser Ágnes az EESC-ben a magyar munkavállalókat képviselje.

Egyúttal a LIGA Szakszervezetek dr. Cser Ágnest az ETUC Végrehajtó Bizottság helyettes tagi tisztségéből visszahívja, valamint az OKÉT (Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács) ülésein a továbbiakban dr. Cser Ágnes a LIGA Szakszervezetek képviseletében nem járhat el. A LIGA Szakszervezetek Elnöksége kezdeményezi továbbá, hogy a LIGA Rendkívüli Kongresszusa hívja vissza dr. Cser Ágnest a nemzetközi ügyekért felelős társelnöki tisztségből.

Sem a munkavállalói oldal, sem a LIGA Szakszervezetek döntése nem az EDDSZ tagsága ellen irányul. Ezeket a döntéseket kizárólag dr. Cser Ágnes tevékenysége, illetve amiatt voltunk kénytelenek meghozni, hogy a bíróság jogerős ítéletével kimondta, dr. Cser Ágnes 2010 óta jogellenesen tölti be az EDDSZ elnöki tisztségét. Amennyiben az EDDSZ-ben elnökváltásra kerül sor, a LIGA Szakszervezetek vállalja, hogy az EDDSZ képviselethez jusson, és megfelelő szinten biztosítja az EDDSZ képviselőjének/képviselőinek részvételét a hazai és nemzetközi fórumokon.