Megbeszélés a minisztériumban

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Hegmanné Nemes Sára vagyonpolitikáért felelős államtitkár, dr. Fónagy János parlamenti államtitkár és dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár megbeszélést folytattak a LIGA Konföderáció elnökével és társelnökével Gaskó Istvánnal és Gál Rezsővel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) budapesti Vám utcai épületének tanácskozótermében.

Megbeszélés a minisztériumban

A találkozón a minisztériumhoz tartozó néhány nagy ágazat, például a MÁV, a villamosenergia-ipar aktuális kérdéseiről esett szó.A résztvevők megegyeztek abban, hogy a jövőben témától függően rendszeressé teszik a konzultációt.

Az NFM az egyik legfontosabb minisztérium, tevékenysége meglehetősen széles körű. Ellenőrzése alá tartozik többek közt az Országos Atomenergia Hivatal, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, a Magyar Energia Hivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság vagy az állami beszerzéseket lebonyolító Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. A minisztérium alá tartozik több nagy állami cég (például a Magyar Villamos Művek) és az uniós források elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is.