Történelmi jelentőségű együttműködési megállapodás a munkáltatókkal - VIDEÓ

Együttműködési megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a LIGA Szakszervezetek a rendezett munkaügyi kapcsolatok elősegítése érdekében.

Történelmi jelentőségű együttműködési megállapodás a munkáltatókkal - VIDEÓ

Az esemény sajtótájékoztatóján Gaskó István, a LIGA elnöke elmondta: a LIGA Szakszervezetek a demokratikus jogok kiteljesedése érdekében kiemelt fontosságot tulajdonít az egyesülési szabadság érvényesülésének. Ezért is örvendetes a VOSZ álláspontja, amely szerint a vállalkozói szervezet érdekelt az erős szakszervezet működésében.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára arról beszélt, hogy a munkaadók, a vállalkozók, a tőke a rendezett munkaügyi kapcsolatokban érdekelt, és ezt úgy lehet elérni, hogy folyamatos tárgyalások folynak az ellenérdekű féllel. Véleménye szerint a rendezett munkaügyi kapcsolatok lényegéhez tartozik, hogy kollektív megállapodások foglalják keretbe a munkaadók és a munkavállalók jogait és kötelezettségeit.

Gaskó István és Dávid Ferenc egyaránt kritikával illette a kormányt, amely álláspontjuk szerint nem ad kellő súlyt az érdekegyeztetésnek. A VOSZ főtitkára azt is kifejtette, hogy a versenyszféra konzultatív fóruma létrehozásával a kormány beismerte, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács feloszlatása hiba volt.


Letölthető dokumentumok:

VOSZ_-_LIGA_megallapodas.pdf