Együttműködés az Iparszövetséggel

Két nagy munkáltatói szövetség után a Magyar Iparszövetséggel is együttműködési megállapodást írt alá a LIGA Szakszervezetek. A együttműködés célja a munkavállalók megfelelő tájékoztatása, a szervezési szabadság biztosítása,  a kollektív szerződések kötésének elősegítése.

Együttműködés az Iparszövetséggel

A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a megállapodástól azt várja, hogy a két szervezet megtalálja az együttműködés lehetőségét az esetenkénti ellenérdekek ellenére is a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás bővülése érdekében.

Vadász György hangsúlyozta: közösen kívánnak fellépni azért, hogy a feketegazdaságot kifehérítsék, a versenyképességet növeljék, és a jogbiztonság érvényesüljön. Az adórendszer egyszerűsítésével 2013-tól a mikro-, kis- és középvállalkozások kedvező feltételekhez jutnak, és a megállapodást aláíró szervezetek elő kívánják segíteni, hogy ezeket a cégek megfelelően ki tudják használni. A Munka törvénykönyvének végrehajtásában, a minimálbér, a szakmai bérminimum, a foglalkoztatás kérdésében közös nevezőre lehet jutni - vélekedett az Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.

A megállapodásban a felek rögzítették, hogy fontos értéknek tekintik a rendezett munkaügyi kapcsolatokat, amelynek garanciális eleme a kollektív szerződés.

OKISZ Iparszövetség Vadász György


Letölthető dokumentumok:

OKISZ_-_LIGA_megallapodas.pdf