2013-tól változik a bérkompenzáció

Jövőre már csak 130 ezer forintos fizetésig vehető igénybe a bérkompenzáció - közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár. Nem lesz elvárt béremelés sem, a munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezményét és a bérkompenzációt pedig nem lehet majd összevonni.

2013-tól változik a bérkompenzáció

Az idei 120 milliárd után jövőre 60-64 milliárd forintot szán a kormány a bérkompenzációra, amely 2013-ban már csak 130 ezer forintos fizetésig vehető igénybe a mostani 202 ezer forintos fizetés helyett - mondta a Hír TV-nek Czomba Sándor.

Giró-Szász András kormányszóvivő tájékoztatása szerint jövőre nem lesz elvárt béremelés, a munkahelyvédelmi akcióterv adókedvezménye és a bérkompenzáció pedig nem vonható majd össze. Kifejtette: a munkáltatói terhek csökkentése érdekében a bérkompenzációs adókedvezmény további feltételek nélkül, de csökkentett mértékben vehető igénybe. Míg a 2012-es béremelés 5 százalék feletti részét kompenzálta az állam ebből az alapból, 2013-ra vonatkozóan a 10 százalék feletti költségeket kompenzálja majd.

bérkompenzáció