Gaskó: Dávid megpróbált „bemosni”, de elkaptam a fejem

Dávid Ferenc sokszor megpróbált „bemosni” az Egyenes Beszéd tegnapi adásában, de mindig elkaptam a fejem - mondta Gaskó István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A VDSZSZ elnöke szerint a VOSZ akadályozza azt, hogy létrejöjjön egy bérajánlás.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke szerint nekik nincs közük a vasutasok fizetéséhez. Dávid Ferenc az ATV Egyenes Beszéd tegnap esti műsorában azt állította, hogy nem igaz az a szakszervezeti állítás, mely szerint a VOSZ akadályozza a bérmegállapodás létrejöttét. A VOSZ főtitkára szerint a tüntetésen részt vett vasutasokat megtévesztették.

Gaskó István elmondta: tudják, hogy ki a munkáltatójuk, de az állam ebben az évben sokkal korrektebb volt, mint a munkaadói oldal egy része. A szakszervezeti vezető példaként említette a minimálbér-emelésre elkülönített kormányzati forrásokat és a jelenlegi bérajánlás megszületését a VOSZ akadályozza. A VDSZSZ elnöke elmondta: a tüntetésen megjelent vasutasok értették, miért mentek a VOSZ székházához, viszont nincs okuk „az állam kapuját zörgetni”, mint ahogy azt Dávid Ferenc ajánlotta a demonstrálóknak. Gaskó István szerint nem igaz, hogy szakszervezeti vezetők hívták fel a VOSZ főtitkárát.

VOSZ VASZ Gaskó bérajánlás